Zaštita podataka

PARAFIN-PRODUKT

Proizvodno trgovačka djelatnost

vl. Boris Panjkov

Osijek, Vinogradska 23

OIB: 96214349248

Adresa naše web-stranice je: https://www.svijece.com.

PARAFIN-PRODUKT vrlo ozbiljno shvaća zaštitu Vaših osobnih podataka i pridržava se propisa regulative EU tzv. GDPR te u skladu s istim izvršava sve radnje kako bi zaštitili Vaše osobne podatke.  Ovim putem Vas upoznajemo s procesima koje poduzimamo i načinom kako i za koje radnje se služimo Vašim podacima.

Osobni podaci su informacije koje se mogu pripisati izravno ili neizravno Vama. Kao pravna osnova za zaštitu podataka služi osobito Opća uredba o zaštiti podataka te Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Pregled

 1. Pregled
 2. Pristup našoj internetskoj stranici
 3. Kontakt obrazac/ e-mail kontakt/ telefonski pozivi/ ankete.
 4. Nagradne igre
 5. Newsletter- slanje.
 6. Narudžbe na našoj web trgovini i registracija korisničkog računa
 7. Online presence i poboljšanja internetske stranice
 8. Primatelji izvan EU
 9. Vaša prava kao ispitanika
 10. Kontakt osoba
 11. Ime i kontakt podaci voditelja

1. Pregled

Obrada podataka od strane nas, PARAFIN-PRODUKT odnosi se na sljedeće:

 • Prilikom posjeta naše internetske stranice, različite informacije se razmjenjuju između Vašeg uređaja i našeg servera, a među kojima mogu biti i osobni podaci. Podaci koji su na taj način prikupljeni upotrebljavaju se, između ostaloga kako bismo poboljšali svoju internetsku stranicu ili kako bi se u pregledniku Vašeg uređaja prikazali oglasi.

2. Pristup našoj internetskoj stranici

 

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:

Prilikom posjeta naše internetske stranice, Vaš preglednik na uređaju automatski i bez Vašeg djelovanja šalje sljedeće podatke:

 • IP-adresu uređaja ,
 • datum i vrijeme pristupa,
 • ime i URL datoteke kojoj se pristupilo ,
 • web stranice/ aplikacije, s koje se pristupilo (Referrer-URL),
 • preglednik koji je upotrijebljen od Vas i po potrebi operativni sustav računala kao i ime Vašeg ISP-a.

na server naše internetske stranice i privremeno sprema navedene podatke u tzv. sistemske zapise za sljedeće svrhe:

 • osiguravanje nesmetanog uspostavljanja veze,
 • osiguravanje ugodnog korištenja naše internetske stranice/aplikacije,
 • procjene sigurnosti sustava i stabilnosti.

Ako ste u Vašem pregledniku, odnosno u Vašem operativnom sustavu ili kroz druge postavke na Vašem uređaju, pristali na tzv. geolokaciju, upotrebljavamo navedenu funkciju, kako bismo Vam mogli ponuditi individualizirane usluge prema Vašoj aktualnoj lokaciji (npr. lokaciju najbliže trgovine u odnosu na Vašu lokaciju). Predmetne podatke o lokaciji, obrađujemo isključivo za navedenu svrhu.

Pravna osnova za obradu IP-adrese je čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš legitimni interes proizlazi iz gore navednih svrha obrade podataka.

Primatelji/ kategorije primatelja

Prosljeđivanje navedenih podataka trećima načelno je isključeno.

Vrijeme  pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena  pohranjivanja

Podaci se pohranjuju na vremenski rok od maksimalno 30 dana i nakon proteka navedenog roka se automatski brišu. Nakon što ste posjetili našu internetsku stranicu, podaci o geolokaciji se brišu.

3. Kontakt obrazac/ e-mail kontakt/ telefonski pozivi/ ankete.

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:

S osobnim podacima koje nam dajete prilikom ispunjavanja obrazaca za kontakt, putem telefona ili putem e-maila postupamo povjerljivo. Vaše podatke obrađujemo isključivo sukladno utvrđenoj svrsi, a kako bismo mogli na Vaš upit odgovoriti. Pravna osnova za obradu podataka je čl. 6. st. 1. točka f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Naš i istodobno Vaš opravdani interes za ovu obradu podataka proizlazi iz cilja da se na Vaše upite odgovori, eventualno postojeće probleme riješi i kako bi se Vaše zadovoljstvo kao naših kupaca ili kao korisnika naše internetske stranice osiguralo.

Ako sudjelujete u anketama, navedeno sudjelovanje je isključivo dobrovoljno. Kod takvih anonimnih anketa, ne spremaju se ikakve informacije, temeljem kojih bi se moglo zaključiti išta o sudioniku anketa. Isključivo se datum i vrijeme pohranjuju. Svaki osobni podatak, koji tijekom odgovaranja na naše upite/ankete navedete, smatra se da je dan dobrovoljno i bit će spremljen sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka. Molimo da ne unosite u slobodna polja  imena ili slične informacije, temeljem kojih bi se moglo Vas ili druge osobe identificirati. U slučaju da ste dali privolu u okviru ankete, pravna osnova za obradu je čl. 6. st. 1. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka. Ako ste dali privolu u okviru ankete, imate mogućnost danu privolu u svako doba s budućim učinkom povući. Pojedinosti o navedenom se nalaze u posebnim odredbama o zaštiti podataka pojedine ankete.

Primatelji/ kategorije primatelja:

Prosljeđivanje podataka trećima načelno je isključeno. Iznimno se podaci obrađuju od naših izvršitelja obrade. Navedeni izvršitelji obrade su pažljivo odabrani, dodatno se kontroliraju od nas i ugovorno su obvezani sukladno čl. 28 Opće uredbe o zaštiti podataka.

Nadalje, u nekim slučajevima bit će potrebno da Vaše upite proslijedimo na ugovorne partnere  (npr. na dobavljače kod upita koji su specifični za neke proizvode). U takvim slučajevima se upit prije toga anonimizira na način da treći ne mogu identificirati određenu osobu. Ako će u pojedinačnom slučaju biti potrebno da proslijedimo Vaše osobne podatke, o tome ćemo Vas prethodno obavijestiti i pribaviti Vašu privolu.

Rezultati anketa se načelno upotrebljavaju samo za naše potrebe. Prosljeđivanje navedenih podataka trećima je načelno isključeno. Osobni podaci se ne prosljeđuju trećima, osim ako postoji Vaša izričita privola za prosljeđivanje.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena pohranjivanja :

Sve osobne informacije koje ste nam dali prilikom upita (poticaje, pohvale ili kritike) o internetskoj stranici ili putem e-maila se brišu najkasnije nakon 90 dana nakon što je poslan odgovor, odnosno anonimiziraju se.

 

4. Nagradne igre

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:

Imate mogućnost sudjelovanja u različitim nagradnim igrama preko naše internetske stranice, na našem Newsletteru ili preko Lidl aplikacija. Ako nešto drukčije u odredbama o zaštiti podataka za pojedinu nagradnu igru nije određeno, ili ako nam niste dali izričitu privolu za drugu svrhu, Vaši podaci koji su dani za sudjelovanje u nagradnoj igri se upotrebljavaju isključivo za provođenje nagradne igre (npr. Kako bi se utvrdio i obavijestio pobjednik i poslala nagrada). Pravna osnova za obradu podataka u okviru nagradne igre je načelno čl. 6. st. 1. točka b) Opće uredbe o zaštiti podataka. U slučaju davanja privole u okviru nagradne igre, pravna osnova je čl. 6. st. 1. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka. Ako ste u okviru nagradne igre dali privolu, imate mogućnost navedenu privolu s budućim učinkom u svakom trenutku povući. Detaljnije u tim slučajevima je određeno u posebnim odredbama o zaštiti podataka pojedine nagradne igre.

Primatelji/ kategorije primatelja:

Prosljeđivanje trećima usljeđuje samo ako je navedeno potrebno za provođenje nagradne igre (npr. za organiziranje nagradne igre i slanje nagrade preko odgovarajućeg društva). Prosljeđivanje trećima iznad toga načelno je isključeno.

Vrijeme spremanja/ kriteriji za određivanje vremena spremanja:

Nakon završetka nagradne igre i objavljivanja pobjednika, osobni podaci sudionika se brišu. Podaci dobitnika koji su osvojili neki predmet se čuvaju tako dugo dok postoji zakonsko pravo za ispunjenje činidbe, kao i radi ostvarivanja prava u slučaju nedostataka.

5. Slanje Newslwttera

Svrha obrade podataka / pravna osnova:

Na našoj internetskoj stranici pružamo Vam mogućnost da se prijaviti na naš Newsletter. Ako pristanete na zaprimanje našeg Newslettera, Vašu e-mail adresu i po potrebi Vaše ime upotrebljavamo za slanje informacija o proizvodima, akcijama, nagradnim igrama i novostima  kao i za ankete o Vašem zadovoljstvu našim uslugama. Spremamo i obrađujemo te podatke sa svrhom slanja Newslettera.

Sadržaji Newsletter-a uključuju akcije (ponude, akcije, nagradne igre, itd.) kao i robu i usluge PARAFIN-PRODUKT-a u Hrvatskoj.

S Vašom privolom prikupljamo podatke o Vašem korisničkom ponašanju na www.svijece.com kao i na Newsletterima. Analiza Vašeg korisničkog ponašanja obuhvaća osobito područja naše internetske stranice odnosno Newslettera na kojima se zadržavate prilikom korištenja i koje poveznice tamo koristite. Na taj način se stvaraju personalizirani korisnički profili povezani s Vašom osobom i/ili e-mail adresom kako bi promidžba, posebno u obliku Newslettera, On-site-oglasa i tiskanih oglasa mogla oblikovati prema Vašim osobnim interesima i kako bi poboljšali ponudu na internetskoj stranici.

Pravna osnova za obradu podataka u okviru slanja Newslettera je Vaš pristanak prema čl. 6. st. 1 točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka.

Kako bi osigurali da prilikom unosa e-mail adrese nije došlo do pogreške, koristimo tzv. Dobule-Opt in proces ( dvostruka verifikacija): nakon što ste Vašu e-mail adresu unijeli u polje za prijavu, šaljemo Vam link za potvrdu. Tek nakon što ste kliknuli na link za potvrdu, dodaje se Vaša e-mail adresa u bazu podataka za slanje Newslettera.

Danu privolu za zaprimanje Newslettera ili za stvaranje personaliziranih korisničkih profila možete povući u svako doba s budućim učinkom. Link za odjavu pronaći ćete na kraju svakog Newslettera. S Vašim opozivom brišu se korisnički podaci.

Primatelji/ kategorije primatelja :

Ako se za provedbu slanja Newslettera angažiraju vanjski izvršitelji obrade, isti su ugovorno obvezani prema čl. 28. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena pohranjivanja:

Ako svoju privolu za zaprimanje PARAFIN-PRODUKT Newslettera povučete, Vaši podaci se brišu.

 

6. Narudžbe u našoj web trgovini i registracija korisničkog računa

Na našoj web stanici pružamo mogućnost narudžbe naših proizvoda ili usluga.  Narudžbom proizvoda kao i registracijom korisničkog računa ( jedno nije vezano s drugim) od Vas se traže slijedeći osobni podatci:

 • Ime i Prezime
 • Adresa
 • Poštanski broj i mjesto
 • e-mail
 • kontakt telefon
 • mogu biti zatraženi dodatni podaci isključivo u svrhu kvalitetnije usluge

Dobiveni podatci služe isključivo za izvršenje usluge koju ste odabrali.  Vaši osobni podatci će biti proslijeđeni trećoj strani ( dostavne službe) kako bi usluga mogla biti izvršena

Kako bi smo se osigurali da prilikom narudžbe nije došlo do pogreške, na Vašu e-mail adresu šaljemo potvrdu narudžbe sa navedenim svim unesenim podacima, te izabranim artiklima.

Podatke dane u narudžbi nećemo koristiti za reklamne svrhe osima ako niste pretplaćeni na Newsletter.

Pravna osnova za obradu podataka u okviru narudžbe je Vaš pristanak prema čl. 6. st. 1 točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka.

Primatelji/ kategorije primatelja:

Prosljeđivanje trećima usljeđuje samo ako je navedeno potrebno za provođenje narudžbe (npr. dostavnim službama.).

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za određivanje vremena pohranjivanja:

Podaci dobiveni Vašom narudžbom se čuvaju trajno u skladu s zakonskim odredbama.

7. Online presence i optimizacija internetske stranice

 

7.1 Kolačići – Općenite informacije

Temeljem čl. 6. st. 1. točke f) Opće uredbe o zaštiti podataka upotrebljavamo na svojoj internetskoj stranici, tzv. kolačići. Naš interes da svoju internetsku stranicu poboljšamo, predstavlja legitiman interes u smislu navedene odredbe. Kolačići su male datoteke koji se spremaju na Vaš uređaj (laptop, tablet, smartphone ili slično) prilikom posjeta naše internetske stranice. Kolačići ne uzrokuju štetu na Vašem uređaju, ne sadrže viruse, trojanski konj ili ostali štetan software. U kolačiće se spremaju informacije, koje su povezane s upotrijebljenim uređajem. Navedeno ne znači da preko toga možemo utvrditi izravno Vaš identitet. Uporaba kolačića služi s jedne strane kako bismo korištenje naše ponude učinili za Vas ugodnije. Upotrebljavamo tzv. sesijski kolačići) kako bismo prepoznali da ste pojedine stranice naše internetske stranice već posjetili ili ste se već prijavili putem korisničkog računa. Nakon što ste posjetili našu internetsku stranicu, navedeni kolačići se brišu automatski. Pored navedenih, upotrebljavamo također sa svrhom  da bismo korisnicima omogućili ugodnije korištenje, privremene kolačiće, koji se spremaju na određeno utvrđeno vrijeme. Ako posjetite ponovno našu stranicu, automatski se prepoznaje da ste ju već posjetili, koje unose/postavke ste izvršili, sa svrhom da navedene radnje ne morate ponavljati.

Ako već imate korisnički račun i ako ste ulogirani, spremljeni kolačići se spremaju na Vaš korisnički račun.

S druge strane upotrebljavamo kolačiće kako bismo korištenje naše internetske stranice statistički   obuhvatili, sa svrhom poboljšanja naše ponude  kao i  za prikazivanje informacija, koje bi Vama mogle biti zanimljive. Navedeni kolačići omogućuju nam da kod ponovnog posjeta naše internetske stranice, automatski se prepoznaje da ste našu stranicu već posjetili. Navedeni kolačići se brišu nakon određenog vremena, koje je je definirano. Većina preglednika prihvaća kolačiće automatski.  Međutim, možete svoj preglednik tako podesiti  da se kolačići ne spremaju na Vaše računalo ili da se pojavi informacija prije nego što se kolačić spremi. Potpuna deaktivacija kolačića može dovesti do toga da ne možete sve funkcije naše internetske stranice koristiti.

 

6.2 Google Analytics

Svrha obrade podataka/ pravna osnova:

Sa svrhom da oblikujemo i kontinuirano optimiramo svoju internetsku stranicu koristimo temeljem čl. 6.st.1.točke f) Opće uredbe o zaštiti podataka Google Analytics, uslugu za analizu Google Inc. („Google“). Naš opravdani interes proizlazi iz navedene svrhe. U tom kontekstu se stvaraju pseudonimizirani korisnički profili i upotrebljavaju se kolačići. Informacije nastale putem kolačića o Vašem korištenju ove internetske stranice su sljedeće:

 • tip-preglednika/ -verzija,
 • upotrijebljeni operativni sustav,
 • referrer-URL (prethodno posjećena stranica),
 • hostname računala putem kojeg se pristupa (IP-adresa),
 • vrijeme upita na server.

Informacije se upotrebljavaju kako bi se ocijenilo korištenje naše internetske stranice, kako bi se prikazali izvještaji o aktivnostima na internetskoj stranici i kako bi se pružile daljnje usluge povezane s korištenjem web lokacije i korištenjem Interneta. IP adrese se anonimiziraju, te nije moguće da se iste povežu s konkretnom osobom (tzv. IP- Masking).

Možete spriječiti instalaciju kolačića na način da podesite softver Vašeg preglednika; upućujemo da u navedenom slučaju korištenje svih funkcija ove internetske stranice neće biti moguće u punom opsegu. Pored toga možete spriječiti da se putem kolačića stvaraju podaci o korištenju ove internetske stranice (uključujući IP-adrese) kao i obradu tih podataka od strane Google-a, na način da  Browser-Add-on preuzmete i instalirate. Alternativno uz Browser-Add-on, posebno u slučaju preglednika kod mobilnih uređaja, možete spriječiti da se putem Google Analyticsa prikupljajuju informacije, na način da kliknete na ovaj Link . Upotrebljava se Opt-Out kolačić, koji sprečava buduće prikupljanje Vaših podataka prilikom posjeta naše internetske stranice. Ako izbrišete kolačiće u ovom pregledniku, morate Opt-Out kolaćič ponovno postaviti. Više informacija u vezi zaštite podataka u vezi Google Analytics-a možete pronaći na internetskoj stranici od Google Analytics -a.

Primatelji/ kategorije primatelja:

Informacije nastale putem kolačića o korištenju ove web lokacije od strane korisnika prenose se na jedan server Google-a u SAD-u i tamo se pohranjuju. Vaša IP-adresa se ne povezuje s drugim podacima Google-a. Navedene informacije se prenose i po potrebi trećima, ako je navedeno zakonski propisano ili ako treći navedene podatke prema našam nalogu obrađuju.

Vrijeme pohranjivanja/ kriteriji za utvrđivanje vremena pohranjivanja:

Nakon anonimiziranja IP-adrese više nije moguće navedenu povezati s Vama. Podaci koji su statistički prikazani, brišu se u Google Analytics-u nakon 26 mjeseci. Izvještaji koji su napravljeni temeljem Google Analytics-a ne sadrže više ikakve osobne podatke.

 

8. Primatelji izvan EU

Osim iznimke koja je navedena pod točkom 6. , Vaše podatke ne prosljeđujemo primateljima koji imaju sjedište izvan EU ili Europskog gospodarskog prostora. Obrade koje su navedene pod točkom 6. utječu na prijenos podataka na servere pružatelja usluga koje smo angažirali za Tracking, odnosno tehnologije targeta. Navedeni serveri se nalaze djelomično u SAD-u (detalje možete naći u odredbama koje vrijede za pojedine primatelje). Prijenos podataka se vrši prema Privacy Shield , kao i temeljem tzv. standardnih ugovornih odredaba Europske komisije.

 

9. Vaša prava koja imate kao korisnik

 

9.1 Pregled
Pored prava da povučete svoju privolu, imate prava u slučaju ispunjenja pojedinih zakonskih pretpostavki pravo:

 • na pristup spremljenim osobnim podacima sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka,
 • na ispravak netočnih ili na dopunu nepotpunih podataka sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka,
 • na brisanje spremljenih podataka sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka,
 • na ograničavanje obrade Vaših podataka sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka,
 • pravo na prijenos podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka,
 • pravo prigovora prema čl. 21. Opće uredbe o zaštiti podataka

9.2 Pravo pristupa sukladno čl. 15. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo prema čl. 15. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka na ne naplatnu obavijest o spremljenim osobnim podacama. Navedeno obuhvaća posebno:

 • svrhe za koje se obrađuju osobni podaci;
 • kategoriji osobnih podataka koji se obrađuju;
 • primatelji, odnosno kategorije primatelja kojima se osobni podaci koji se odnose na Vas dani na raspolaganje ili se daju još uvijek na raspolaganje;
 • planirano trajanje pohranjivanja osobnih podataka koji se odnose na Vas, u slučaju da nisu moguće konkretne informacije, onda kriteriji na koji način se utvrđuje vrijeme pohranjivanja;
 • pravo na ispravak ili brisanje Vaših osobnih podataka, pravo na ograničavanje obrade od voditelja obrade ili pravo na prigovor protiv obrade;
 • pravo prigovora nadzornom tijelu;
 • sve raspoložive informacije o izvoru podataka, ako osobni podaci nisu prikupljeni od ispitanika;
 • postojanju automatiziranog donošenja odluka, što uključuje izradu profila iz članka 22. stavaka 1. i 4. Opće uredbe o zaštiti podataka te, barem u tim slučajevima, smislenim informacijama o tome o kojoj je logici riječ, kao i važnosti i predviđenim posljedicama takve obrade za ispitanika.

Ako se osobni podaci prenose u treću zemlju ili međunarodnu organizaciju, imate pravo biti informirani o odgovarajućim zaštitnim mjerama u skladu s člankom 46. Opće uredbe o zaštiti podataka koje se odnose na prijenos.

9.3 Pravo na ispravak sukladno čl. 16. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo od nas ishoditi bez nepotrebnog odgađanja ispravak netočnih osobnih podataka koje se na Vas odnose. Uzimajući u obzir svrhe obrade, imate pravo dopuniti nepotpune osobne podatke, među ostalim i davanjem dodatne izjave .

9.4 Pravo na brisanje sukladno čl. 17. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo od nas ishoditi brisanje osobnih podataka  koji se na Vas odnose bez nepotrebnog odgađanja  ako  je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 • osobni podaci više nisu nužni u odnosu na svrhe za koje su prikupljeni ili na drugi način obrađeni;
 • povučete privolu na kojoj se obrada temelji u skladu s čl. 6. st. 1. točkom (a) ili čl. 9. st. 2. točkom(a) Opće uredbe o zaštiti podataka i ako ne postoji druga pravna osnova za obradu;
 • uložite prigovor na obradu u skladu s čl. 21. st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka te ne postoje jači legitimni razlozi za obradu  ili ste uložili prigovor na obradu u skladu s čl. 21. st. 2. Opće uredbe o zaštiti podataka;
 • osobni podaci nezakonito su obrađeni;
 • osobni podaci moraju se brisati radi poštovanja pravne obveze;
 • osobni podaci prikupljeni su u vezi s ponudom usluga informacijskog društva iz članka 8. stavka 1. Opće uredbe o zaštiti podataka.

Ako smo osobne podatke objavili, a obvezni smo iste brisati, poduzimamo razumne mjere, uzimajući u obzir raspoložive tehnologije i troškove provedbe, kako bi informirali treće koji obrađuju osobne podatke da je ispitanik zatražio da se izbrišu sve poveznice do njih ili kopije ili rekonstrukcije tih osobnih podataka.

9.5  Pravo na ograničenje obrade sukladno čl. 18. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate pravo od nas zahtijevati ograničenje obrade ako je ispunjen jedan od sljedećih uvjeta:

 • osporavate točnost osobnih podataka;
 • obrada je nezakonita te se protivite brisanju te umjesto toga tražite ograničenje uporabe osobnih podataka;
 • voditelj obrade više ne treba osobne podatke za potrebe obrade, ali ih Vi kao ispitanik tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva;
 • uložili ste prigovor na obradu temeljem čl. 21.st. 1. Opće uredbe o zaštiti podataka, a nije još utvrđeno nadilaze li legitimni razlozi voditelja obrade Vaše razloge.

9.6 Pravo na prijenos podataka sukladno čl. 20. Opće uredbe o zaštiti podataka

Imate  pravo zaprimiti osobne podatke koji se odnose na Vas, a koje ste nam pružili sami u strukturiranom, uobičajeno  upotrebljavnom  i strojno čitljivom  formatu te pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade  bez ometanja s naše strane ako:

se obrade temelji na  privoli sukladno čl. 6. st. 1 točka a ili čl. 9. st. 2. točka a) Opće uredbe o zaštiti podataka  ili na ugovoru u skladu s čl. 6. st. 1. točkom b) Opće uredbe o zaštiti podataka   i
ako se obrada provodi automatiziranim putem.

Prilikom ostvarivanja Vaših prava na prenosivost podataka, imate pravo na izravni prijenos od jednog voditelja obrade drugome ako je navedeno tehnički izvedivo.

9.7 Pravo prigovora temeljem čl. 21. Opće uredbe o zaštiti podataka

Pod pretpostavkama iz čl. 21. st. 1 Opće uredbe o zaštiti podataka možete prigovoriti obradi podataka na temelju svoje posebne situacije.

Navedeno općenito pravo prigovora vrijedi za sve svrhe obrade koje su opisane u ovim odredbama o zaštiti podataka, koje se temelje na čl. 6. st. 1 točke f) Opće uredbe o zaštiti podataka. Drukčije nego što je kod obrade podataka za potrebe izravnog marketinga i prava da se uloži prigovor na takvu obradu, prema Općoj uredbi o zaštiti podataka obvezni smo na provedbu općenitog prigovora obradi podataka, samo ako navedete razloge koje su od velikog značenja, npr. postoji moguća opasnost za život ili zdravlje. Pored navedenog postoji mogućnost da se obratite Agenciji za zaštitu podataka ili službeniku za zaštitu podataka koji je imenovan kod nas.

 

10. Osobe za kontak

10.1 Kontakt osoba kod pitanja ili u slučaju da želite ostvariti svoja prava

Kod pitanja u vezi internetske stranice ili radi ostvarivanja prava u vezi obrade Vaših podataka (prava ispitanika), možete se obratiti našoj službi za kupce na sljedeći link: https://www.svijece.com/kontakt/

10.2  Kontakt osoba kod pitanja u vezi zaštite podataka

Ako ćete imati daljnja pitanja, možete se obratiti dolje navedenom službeniku za zaštitu podataka koji je imenovan kod nas.

10.3  Pravo prigovora kod nadležnog tijela

Pored navedenog, imate pravo prigovora nadležnom tijelu, odnosno Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

11. Ime i kontakt podaci voditelja obrade podataka kao i službenika za zaštitu podataka

Ove odredbe o zaštiti podataka vrijede za obradu podataka od strane PARAFIN-PRODUKT, Vinogradska 23 , Osijek („voditelj obrade“) i za internetsku stranicu https://www.svijece.com. Službenik za zaštitu podataka kod voditelja obrade je dostupan na gore navedenoj adresi s naznakom da se šalje na njega ili putem [email protected].

 

Ovaj dokument je pod svakodnevnom revizijom, te Vas molimo da povremeno navratite nazad kako bi ste bili upoznati s eventualnim promjenama.

 

Vaš PARAFIN-PRODUKT

(v1.0  dana 25.05.2018.)